در سال های اخیر و با گسترش سبک گردشگری خلاق موزه های مختلفی با موضوعات گوناگون و گاه عجیب و شگفت انگیز ایجاد شده اند که یکی از دلایل آن، جذب گردشگران و آشنایی افراد با سیر تاریخی و تحول یک موضوع است که به شیوههای مختلفی ارائه شده و در عین حال از جذابیت بصری هم برخوردار باشند.
در سالهای اخیر، موزهها به سمتی هدایت شدهاند که چهره کلاسیک و تا حدودی خسته کننده خود را کنار گذاشته و به شکلهای پویاتر با موضوعات جالبی تبدیل شدهاند. این موضوع در کنار پاره ای خلاقیت ها منجر به راه اندازی موزه هایی شده در برخی موارد به یکی از جذابیت های گردشگری آن منطقه منجر شده است. قبلا هم در مجله سفر و گردشگری سفرانه برخی از موزه های عجیب از جمله ترسناک ترین موزه های گردشگری جهان را معرفی کرده ایم.امروز قصد داریم سه موزه عجیب دیگر را به شما معرفی کنیم:
موزه مو، ترکیه
یک موزه عجیب با یک داستان عاشقانه جالب که باعث ایجاد چنین مجموعه حیرت انگیزی در آوانوس شهری کوچک در کاپادوکیا ترکیه شد. داستان از این قرار بود که ۳۵ سال پیش سفال گری بنام چز گالیپ ( chez Galip) به هنگام خداحافظی از معشوق خود، دستهای از موهای او را به یادگاری گرفت و با میخ به دیوار مغازهاش آویزان کرد. پس از آن، مشتریانی که به مغازه او میآمدند، با دیدن دسته مو حیرت زده میشدند و آنها نیز دستهای از موی خود را به همراه مشخصات خود نزد گالیپ سفالگر به یادگار میگذاشتند.
رفته رفته با زیاد شدن موها، گالیپ مجبور شد زیر زمین مغازهاش را به این یادگاریها اختصاص دهد و این مجموعه روز به روز بزرگتر و بزرگتر شد تا در نهایت در سال ۱۹۷۹ این مجموعه در معرض دید عموم قرار گرفت. این موزه جالب هم اکنون میزبان موهای بیش از ۱۶۰۰۰ زن است و در کتاب گینس نیز به ثبت رسیده است.
جالب اینجاست که این موزه روز به روز بزرگتر میشود، زیرا همچنان بازدیدکنندگان قسمتی از موهای خود را به همراه کاغذی با مشخصات خود در موزه میچسبانند.این موزه رایگان است و همچنان در زیرزمین مغازه کوزهگری قرار دارد.اگر گذرتان به این موزه عجیب در شهر توریستی کاپادوکیا در ترکیه افتاد احتمالا شما هم هوس کنید که تکه ای از مویتان را به یادگار به این موزه بسپارید!
موزه جاسوسی واشنگتن
دنیای مرموز جاسوسی همیشه برای انسانها جذاب بوده است. اینکه از سالهای گذشته با امکانات بسیار محدودتر از امروز و بدون تکنولوژی، روش انتقال اطلاعات جاسوسها به چه صورت بوده است؟
تنها موزه عمومی جاسوسی در جهان در ایالات متحده که به صورت اختصاصی به جاسوسی پرداخته است، در سال ۱۹۹۶ ایده پردازی و در نهایت در ۱۹ جولای ۲۰۰۲ توسط میلون مالتز افتتاح شد و در معرض دید عموم قرار گرفت. این اشیاء نحوه کار جاسوسان مشهور را معرفی میکند. در واقع، مأموریت موزه جاسوسی واشنگتن ، آگاهی دادن عمومی درباره جاسوسی و مهارت و هوش به کار گیری ابزار جاسوسی است که با بهره گیری از سبک گردشگری خلاق به نمایش گذاشته شده است.
بنابراین موزههای بسیار جالب و قابل تأملی در سطح دنیا شکل گرفته که شاید به فکر خیلی از افراد نرسد که چنین موزههایی وجود داشته باشد اما هر ساله گردشگران بسیاری از آنها بازدید میکنند و به علت جذابیت آن، به دوستان خود معرفی میکنند.
موزه زیر آبی کانکون در مکزیک
این موزه اسرارآمیز و عجیب توسط یک مجسمه ساز انگلیسی به نام جیسون دی کایرس(Jason deCaires Taylor) در سواحل شهر کانکون در کشور مکزیک ساخته شده است و شامل ۵۰۰ مجسمه از جنس بتن با درجه اسیدی-قلیایی خنثی است که محیط رشد مناسبی برای موجودات زیر آب از جمله مرجانها، جلبکها و خزهها فراهم کرده است به اندازهای که کم کم ممکن است مجسمهها زیر آنها دفن شوند. موزه زیر آبی کانکون از سال ۲۰۰۹ کار خود را با ۱۰۰ مجسمه آغاز کرد اما از سال ۲۰۱۰ به صورت عمومی در اختیار گردشگران قرار گرفت.
هر ساله بیش از ۱۰۰۰۰۰ گردشگر با استفاده از لباس غواصی یا قایقهای کف شیشهای از موزه زیر آبی بازدید میکنند. این موزه رابطه جالبی بین هنر مدرن و محیط زیست ایجاد میکند که از آن با عنوان “مظهر امید” (Embodies hope) به عنوان بزرگترین موزه جهان در عمق ۸ متری زیر آبهای ساحلی و یکی از بهترین نمونه های گردشگری خلاق یاد میکنند.